Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TB

Očkování snižuje pravděpodobnost přenosu o 63%. A co se dýchání týče, je rozdíl, když dýchá slušný člověk, který respektuje vaší osobní zónu a uprskaný řvoun, co se na vás snaží mluvit ze 30 centimetrů.

0 0
možnosti
JK

Jo, když si odmyslíte tisíce a tisíce zbytečných mrtvol, tak to tak, jak jste to pane autore napsal, opravdu vychází.

0 2
možnosti
Foto

No, četl jsem začátek, dál ne, protože je to hrozně nudné. A navíc manipulativní. A je to jen pro úzkou, "angažovanou" skupinu. Drtivé většině lidí je totiž kovid úplně šumafuk. Co jsem si všiml, tak lidi ke kovidu přistupují zhruba tak, jako když je během dne venku přeháňka. Kdo je schovaný pod střechou, tak to vezme na vědomí (anebo ani to ne) a dělá si dál svoje. Kdo je venku, tak si buď vytáhne deštník a jde dál anebo se schová někde do průjezdu nebo pod strom, chvíli počká, než se to nejvydatnější přežene, a pak jde po svém. - - - - Popravdě řečeno, čekal jsem /v lednu 2020/ ten covidový problém jako skutečný problém, tj. radikálně horší. Nakonec z toho byla jenom panika a horečné zmatkování ze strany Babiše a spol. Tím nepopírám, že individuálně - v případě lidí s nějakým imunitním deficitem /a že jich v populaci je!/ šlo o život. Ty desítky tisíc mrtvých jsou skutečné, o tom žádná. Ale z hlediska přežití populace jakožto homogenního celku to nevykázalo vůbec žádnou nebezpečnost /za nebezpečnou považuji např. ztrátu desítek% lidí v produktivním věku či třeba 50% ztrátu dětí do 15 let věku atd./. A aktuálně, když už je vakcína /která není žádná dokonalost sama a rozhodně se na ni nelze spolehnout ze 100%/, tak to přestalo být téma úplně. Ba dokonce je to zralé na zrušení zcela všech opatření. Jasně, asi by mělo smysl testovat lidi při hospitalizaci, z profylaktických a výzkumných důvodů. Ale jinak je opravdu nejvyšší čas to prostě přenechat iniciativě každého jednotlivce. Samozřejmě, může být, že ten omikron způsobí, že tady bude razantní vlna nákazy, něco jako klasická chřipková epidemie, a např. bude marodit spousta popelářů a řidičů a tak. No a co, to už tady bylo, a vždycky jsme to nějak překlepali. Tak bych se toho nebál a nechal tomu volný průběh - zákazů už bylo dost a jejich přínos rozhodně nebyl jednoznačný, mám-li se kulantně vyjádřit. Jinak článku i tak karma, za to, že se o tohle vyčpělé téma ještě někdo zajímá.

0 0
možnosti

Díky za karmu. Nicméně, škoda, že jste nepokročil dále. Text není o covidu, tomu jste věnoval výrazně více pozornosti než já. :-) Je o covidismu, Část o covidu jsem uvedl proto, aby bylo patrné, že tyto dvě věci zásadně odlišuji. Co se týká přístupu ke covidu, tam se z větší části shodujeme.

Ono je těžké celé situaci nevěnovat pozornost, pokud tu máme odhadem něco přes 3 miliony lidí, které jsou de facto vyloučeni z normálního života (pokud tedy mají dodržovat ta nesmyslná opatření, což vesměs naštěstí nedělají).

0 0
možnosti
JD

J53a96n 58D18o33u78š42e89k

1. 1. 2022 19:24

Covidista, antivaxer, odpírač, ovce, kobliha a mnoho dalších nálepek se nám tu vyrojilo za poslední dekádu. Stal se z toho jakýsi sport. Jsa tím, který nikdy žádnou z nich proti nikomu nezneužil se na každého takového hlupce dívám z patra. Tedy i na vás. Rychlé odsudky vám jdou a jste přesvědčen že kopete za tu správnou stranu stejně jako ti na které ceníte zuby.

7 7
možnosti
PC

Pane Doušku,

naprosto souhlasím s tím, že se v poslední době roztrhl pytel s tupými nálepkami, dehonestacemi, slovní agresivitou apod. Také mně tento morální úpadek velmi vadí.

Avšak kde jste v blogu našel něco podobného? Kde jste našel nějaké autorovy odsudky? Proč ho řadíte mezi hlupce, jakými jsou skuteční nálepkovači?

Snad neprahnete po nudné uniformitě názorů, po šedém stádu, z něhož není radno jakkoli vybočovat a být sám sebou? Pokaždé, když se něco podobného ve společnosti vyžadovalo, nebylo dobře a společnost viditelně stagnovala.

Je mi záhadou, jak může jiný, slušně vyjádřený názor vzbudit v někom touhu po jakési odvetě. Nedostatek sebedůvěry? Nezvládnuté, dotčené ego?8-o

7 0
možnosti
MS

Pláčete na špatném hrobě pane Šindeláři. Myslím si, že ten prostor pro memetický vir vytvořil Evropský soud pro lidská práva ve Štrasburku, který stanovil, že právo na ochranu zdraví je větší, než právo na osobní integritu. Máte možnost svůj názor sdělit jim.

Jinak ten test jste hodně černobíle zjednodušil a vlastně jste omezením na žabomyší válku očkovaný/ neočkovaný nevědomky propagoval diskriminaci ve stylu, kdo dřív přijde, ten dřív leží. Takže neočkovaný - dle vašeho textu - má právo diskriminovat nejen očkované, ale obecně kohokoli, kdo by potřeboval JIP. O důvod víc, aby se zdravotnictví zprivatizovalo. Pak každý občan bude opravdu odpovědný za své zdraví včetně toho, že svobodně umře pokud se na něj nedostane lékařská péče.

Taky by mě zajímal váš názor na právo majitele podniku, aby si sám bez zásahu státu určil pravidla koho pustí do svého podniku. Má na to právo?

2 0
možnosti

Ten test jsem udělal samozřejmě poněkud ironicky, šlo o kompozici těch nejhloupějších argumentů, s nimiž jsem se setkal.

S privatizací zdravotnictví plně souhlasím.

Právo majitele podniku? To jsme sice hodně daleko od současného stavu, ale ano. V principu ano. Nemělo by se to nicméně vztahovat jen na "očkování proti covidu," ale i na jiné faktory.

3 0
možnosti
PC
  • Počet článků 53
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1346x
„Nikdo nemiluje vlast proto, že je velká, ale proto, že je jeho.“
Seneca.

Kratší jednorázové postřehy naleznete na Twitteru:

https://twitter.com/intplogik

Seznam rubrik

Oblíbené knihy