Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ono lze Milion Chvilek kritizovat zleva? Zajímavé, já měl za to, že na levici od nich je už jenom zeď.

0 1
možnosti
RB

Kde to můžu autore podepsat? R^

0 0
možnosti
Foto

"Napadlo mě otázka, proč tento útok na samotnou podstatu legitimity demokratického zřízení, tedy výsledek demokratických voleb, nenaráží na výraznější odpor.

Zdroj: https://karelsindelar.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=735085";

Pane autore, to není žádný útok na samou podstatu legitimity demokratického zřízení. Naopak, to je důkazem, že tu demokratické zřízení máme, a naštěstí ještě funguje.

Asi si též myslíte, že demokracie spočívá v tom, jednou za 4 roky jít k volbám a pak držet "ústa". Podobně jako kdysi komunisté.

Demokracie má ještě další nástroje, krom možnosti demonstrovat. Je tu třeba právo petiční, máme tu (jakž takž částečně) svobodná média, kde můžete svůj názor prezentovat - a obhájit v diskusi.

A proč to nenaráží na výraznější odpor? Jaký odpor máte na mysli? Poslat proti demonstrantům ozbrojence, vodní děla a tanky, jako v Hong Kongu? No to, jste se pěkně odhalil!

Antikarma! RvRvRv

2 0
možnosti

O míře Vašeho etatismu vypovídá už to, že Vás hned napadla vodní děla a tanky. Věřte tomu, že to jsem opravdu na mysli neměl a ani mě nenapadlo, že by to tak někdo mohl chápat.

0 0
možnosti
Foto

máte pravdu, nejsou to demokraté, jsou to havlisté

1 3
možnosti
Foto

Hej, z kolotoča to tak vyzerá. ;-D

1 0
možnosti
Foto

Demokracie je špatný systém, který inherentně vždy inklinuje k socialismu a pak i k totalitě.

3 1
možnosti
JR

J18a32n 15R27á87ž

12. 11. 2019 14:54

V podstatě máte pravdu, ale zatím nepřišel nikdo se systémem, který by byl pro většinu občanů přijatelnější. Takže musíme pluralitní zastupitelskou demokracii, i se všemi jejími nešvary, akceptovat. Jen si musíme dávat pozor, a zabránit tomu, aby se znovu nepřetavila v totalitu, jako se stalo několikrát v minulosti, neb v socialismus se v Evropě už taví.

0 0
možnosti
JA

J56i81ř43í 26A39l12e50x53a

11. 11. 2019 22:10

No. Soudruhu, vy jste to opravdu rozčísnul. To jako podle Vás nemají lidé, kteří nesouhlasí se současným oligarchickým systémem právo protestovat? Aha, nemají... Soudruh bureš jin to nedovolil.....:-/Rv

5 4
možnosti

To jsem někde napsal? Vždyť to by se vztahovalo i na moje texty! A soudruha si prosím odpusťte, děkuji.

3 1
možnosti
VM

V93á37c29l53a69v 63M32a31c91h

11. 11. 2019 22:08

Dobře napsáno ale pro doplnění - pokud by existovala politická síla která by měla šanci vyhrát předčasné volby, tak by ty demonstrace smysl i legitimitu měly.

Pochopitelně nikdo takový tady není.

3 2
možnosti

Za mě by to mělo smysl za dvou podmínek: 1) Babiš porušil volební program a dělá opak toho, co slíbil. Případně opravdu ohrožuje demokracii (třeba odmítá vypsat nové volby). 2) Je tu síla, která ho dokáže porazit. Samozřejmě, z taktického krátkodobého hlediska to platí i pro bod 2, který jste zmínil Vy.

4 1
možnosti
Foto

J45i92ř17í 13K45a43r44b14a75n

11. 11. 2019 20:56

No vy jste se pěkně rozepsal, ale přesto jste vlastně nic zásadního nesdělil. Jen opakujete tisíckrát omleté klišé, že když někdo nahlas řekne svůj názor, škodí demokracii. Neškodí, patří to k demokracii, že se občané mohou ozvat když s něčím nesouhlasí. Proti demokracii by to bylo, kdyby vyzývali k násilnému svržení systému. Ale já nic takového neslyšel, vy ano?

5 4
možnosti

Viděl jste to nové burcující video? Takové jemné "mrknutí" směrem k tomu násilnému svržení systému tam je. A slova jako ultimátum? Nevím, ale při troše radikalizace si i toto představit dokáži. A hlavně moc nechápu smysl toho, co chtějí. Vždyť průzkumy mluví jasně - pokud budou předčasné volby, Babiš je zpět. A já si po případné rezignaci nic jiného než předčasné volby představovat nechci. Tak co tedy chtějí?

6 2
možnosti
JS

Nevím, čím konkrétně si lidé, o nichž píšete, chtějí přivlastnit výročí revoluce. Snad tím, že chtějí udělat oslavné shromáždění a v něm nejen oslavit výročí, ale i vyjádřit svou kritiku k současné vládě? To je přivlastnění svátku?

A taky nevím, proč by lidé nemohli demonstrovat proti předsedovi vlády, který sice vyhrál volby, ale vyplouvají na něj věci, které s velkou pravděpodobností ukazují na jeho nezákonné, nebo minimálně velmi nemorální jednání. Demokracie přece nejsou jen jednou za 4 roky volby, ale je to společnost, která se vyjadřuje, a to i kriticky, ke způsobu správy své země. A demonstrace jsou přece naprosto legitimní prvek demokracie.

7 6
možnosti

Babiše se nezastávám. Ale je potřeba ho porazit ve volbách, ne v ulicích.

6 1
možnosti
PK

Jo to je fakt prima organizace, Anglání to poznali jako první. Zatím převažuje péče o tragikomické malichernosti, které otravují lidi a omezují suverenitu členských států. Ale i přesto nepřestávám být pozitivní a tak doufejme, že do budoucna zmoudří a dozajista se postará zejména o bezpečné hranice Evropy, koordinovaný boj proti terorismu, rozvoj společných evropských hodnot a další, pak nastane čas k aplausu... karma za článekR^

3 3
možnosti
Foto

I71v83a34n 90M44a94r96e79k

11. 11. 2019 20:56

Pane Korecký. R^[>-]

1 1
možnosti
  • Počet článků 53
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1346x
„Nikdo nemiluje vlast proto, že je velká, ale proto, že je jeho.“
Seneca.

Kratší jednorázové postřehy naleznete na Twitteru:

https://twitter.com/intplogik

Seznam rubrik

Oblíbené knihy