Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pane Šindeláři už více diskutér se Vás ptalo čím konkrétně EU tlačí na Britanii-odpvěď zatím žádná:-/Nicméně mohl byste tedy alespoň řít alespoň jeden příklad v čem by měla mít Britanie horší pozici vůči EU než kterýkoliv jiný stát, který není v EU a nemá nějakou formu přičlenění?

Z mého pohledu to co Vy a další považujete za tlak na Britanii je prostě jen režim normání pro země, které nemají uzavřenu nějakou formu spolupráce-tedy je to přesně to co ti co chtějí Brexit požadovali.

4 1
možnosti

Jen kopíruji, co jsem odpověděl panu Krausovi:

Teď jste mě, musím uznat, dostal. Reagoval jsem totiž na tvrzení europeistů (typově pan Fendrych, ale jsou i další, jeden příklad z mnoha - https://www.info.cz/svet/zahranicni-tisk-britanii-hrozi-nejhorsi-krize-od-30-let-a-v-australii-chteji-vodit-dzihadisty-do-muzea-38379.html - prý v případě tvrdého brexitu bude následovat nejhorší krize od 30 tých let, alespoň dle The Times), kteří se tváří, jakou bude pro Británii brexit tragédií. A jak sám píšete, kromě pár ničím nedoložených čísel jsem nikde nečetl konkrétní důvody, proč by tomu tak vlastně mělo být. Tady vidíte, že i euroskeptik vlastně může naletět patrně lživé masáži ze strany eurooptimistů.

Zastrašováním jsou právě ona tvrzení, ekonomické poškozování, to v této chvíli těžko odhadnout.

4 4
možnosti
Foto

Pokud jste si přečetl ten článek tak to tvrdí Bank of England

Tedy se nemůže jednat o nějaké tlačení či zastrašování na Britanii ze strany EU-jsou to jejich vlastní propočty.

A o tom, že ekonomika GB bude výrazně poškozena zejména pokud dojde k tzv. tvrdému Brexitu snad nepochybuje vůbec nikdo -jde jen o to do jaké míry.

5 0
možnosti

Přiznám se, že jsem podobných textů četl více, až mě nakonec jeden (Fendrychův) vyprovokoval k reakci, takže ten, co jsem vám dal jako odkaz, jsem četl jenom zběžně, prostě rychle vygoogleno.

Poškozena? To jsou samozřejmě dohady, za mě (chápu se věštecké koule): krátkodobě ano, protože si trh se bude muset přizpůsobit novým podmínkám. Dlouhodobě může klidně být lépe, protože Británie bude moci jednat mimo unii bez prostředníka a díky své historické roli velmoci si může dokázat vyjednat mnohem lepší podmínky. Ale to jsou spekulace.

Co se týká hrozeb, opět stačí trochu zapátrat, přišly už před referendem: https://echo24.cz/a/ijaHP/juncker-vzkazuje-britum-odejdete-z-eu-a-udelame-vam-ze-zivota-utrpeni

5 0
možnosti
Foto

Nezlobte se, ale ty představy jak si anglie někde vyjedná lepší podmínky než EU jsou zcela iracionální. EU je prostě cca 8x větší než GB a od toho se odvíjí její síla. Navíc představa, že někde GB získá tak ekonomicky silné trhy jako v EU jou čirá utopie,

K té velmoci-někde jim to mže pomoci, ale spíše jim to ve světě dnes škodí-prostě proto, že bývalé kolonie zas tak nezbožňují ty kdo je dlouhodobě okupoval.

K těm hrozbám-nějaké politické vyjádření z před několik let 2x překroucené mediami a překladem fakt není směrodatné. Faktem je, že protě když GB vystoupí tak bude v jiné pozici než když je v EU a ano pokud od někoud vystoupíte protože e Vám ten spolek nelíbí pak je logické, že k vám ostatní budou mít jistý despekt když chcete aby Vám zstaly výhody jako byste byl členem a nemusel do společného projektu přispívat.

Pořád jste ale neuvedl jediný příklad nevýhodnosti dohody pro GB, nebo příklad opravdového nátlaku na GB-nic co by bylo od EU nekorektní jste prostě neuvedl-jen jakési Va dojmy a představy

3 0
možnosti

Článek byl hlavně o dojmech a pocitech, které se naši europeisté snaží vyvolat. Tedy strach z případného czexitu, kde je brexit dáván jako příklad, jak bychom dopadli - tragicky. To není o faktech, ale o dojmech a pocitech.

K tématu se docela zajímavě vyjádřil Alexandr Tomský, který uvedl důvody, proč Británie dohodu vlastně odmítla: https://www.novinky.cz/komentare/494917-komentar-britsky-sen-o-suverennim-brexitu-se-rozplyva-alexander-tomsky.html?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu Zkuste pročíst, obsahuje odpověď na otázku, v čem byla dohoda nevýhodná.

Spekulace, kdo si co vyjedná nebo ne? Ta věštecká koule byla míněna ironicky, reálně jí nemám. To jsou opravdu jen spekulace, do nichž si oba promítáme svá přání.

1 0
možnosti
Foto

Pořád jste neuvedl jediný konkrétní příklad nevýhodnosti dohody pro GB-nezašťiťujte se dojmy Tomského,ale uveďte konkrétně včem je dohoda pro GB nevýhodná-Toský to totiž neuvádí

Jistě byla by omezena pravidly EU a obecně pravidly jednotného trhu, ale to je u zemí využívající tento trh standardem-to není žádná nevýhoda pro GB-to platí pro všechny.

Jistě ta dohoda je takový brexit nebrexit, ale to je otázka vnitřní politiky GB-to není nátlak EU-je to o tom jestli chce být Britanie ve spolku s EU nebo nikoliva chce si dělat vše dle svého-to nikdy v žádném spolku nemůže a nemůže si to dělat ani ve vztahu s ostatními s kým bude chtít jednat.

Ne nemůže si nikde vyjednat trh 500 000 000 lidí s velkou kupní silou-žádný takový mimo EU není a USA či Čína, které se tomu blíží budou vůči Britanii mnohem tvrdší než EU. To není spelulace-to je prostě fakt

2 0
možnosti
Foto

Víte jaký argumentačnífaul používáte vy a vám podobní? Totiž ten, že pro VB přestane Evropský trh dnem jejího vystoupení z EU existovat. To není ani trochu pravda, protože jak VB potřebuje Evropský trh, tak EU potřebuje zboží z VB. Vystoupením se pouze, a ne nutně, změní obchodní podmínky. Ti, kteří se nenechají zaslepit ideologií, si docela normálně vyjednají podmínky nové, klidně úplně stejné, jaké byly dosud. To, že to není možné, je lež, záleží na odvaze, na ničem jiném.

1 2
možnosti
Foto

On samozřejmě Evropký trh nepřestane existova. jen bude zatížen standardními cly což radikálně zdraží Britské zboží, které buď přestane být konkurenceschopné nebo budou muset britové snížit jeho cenu=poklesnou jim zsky a mzdy.

A ano obdobně to platí i pro EU, ale to příjde o trh 70 milionů což není zdaleka taková ztráta jako pro GB trh přes 400 milionů.

Navíc jde o śtrukturu toho zboží-GB je závislá na dovou potravin z EU, EU na potravinách z GB nikoliv a akto by se dalo pokračovat

2 0
možnosti
Foto

PS pokud to vztáhneme na czexit tak český trh opravdu EU nepotřebuje-mimo EU jako obchodní partner přestaneme být zajímaví prakticky pro všechny-včetně Číny a Ruska

2 0
možnosti
  • Počet článků 53
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1346x
„Nikdo nemiluje vlast proto, že je velká, ale proto, že je jeho.“
Seneca.

Kratší jednorázové postřehy naleznete na Twitteru:

https://twitter.com/intplogik

Seznam rubrik

Oblíbené knihy