Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Slovakum fandim. Uz bylo dost socialniho inzenyrstvi

3 0
možnosti

tak pokud maji už všechny potíže slováci vyřešeny, nastal čas se popasovat s genetickou vadou u člověka

0 0
možnosti

1. otázka, v Ústave SR je uvedené: "Manželstvo je jedinečným zväzkom jedného muža a jednej ženy. Slovenská republika manželstvo všestranne chráni a napomáha jeho dobru".

táto otázka je takmer zbytočná, ak referendum dopadne kladne tak to pomôže len v tom, že to bude v ústave nemenné 3 roky, aj keď sa to homosexuálnym párom nepáči, tak budú musieť 3 roky prestať s iniciatívou o zmenu.

2. otázka, je dosť diskutovaná, ja sa osobne prikláňam k názoru, že slovenská konzervatívna spoločnosť nie je na to ešte pripravená, aby si dieťa mohli adoptovať homosexuálny partneri. V mestách by adoptované deti veľmi ťažko zapadli do kolektívu v škole, deti sú zákerné a zvlášť keď vidia, že sa spolužiak v niečom odlišuje, tie urážky, posmech, by pravdepodobne psychicky nezvládli. Na dedinách už len to, že nechodia do kostola by boli z kolektívu vylúčené, a susedia to si nechcem ani predstaviť. Na takéto niečo potrebujú Slováci ešte veľa času.

3, otázka na Slovensku je voliteľný predmet etická výchova alebo náboženská výchova. Má sa zaviesť povinný predmet sexuálna výchova, ktorého obsah sa mnohým nepozdáva preto ho chcú zaradiť medzi nepovinné predmety.

1 0
možnosti

V podstatě souhlasím, ta jednička je taková spíše stvrzující daný stav. Dle mého názoru se jedná spíše o symbolické přihlášení se k hodnotovému žebříčku, politicky to moc nezmění (přímým politikem je de facto jenom trojka). Ovšem ono veřejné přihlášení se k hodnotovému žebříčku je vlastně důležitější. Určitě ze zahraničního pohledu, protože ukáže, jak úspěšný (nebo naopak neúspěšný) byl marxistický "dlouhý pochod institucemi" na Slovensku. A tím nastaví zrcadlo celé euroamerické civilizaci.

0 0
možnosti

J30a31r64a 82R64a84n14k

6. 2. 2015 1:15

"protože pokud se své identity vzdá i mladý a věřící národ jako Slováci, lze těžko očekávat, že někde jinde bude situace lepší"....a co podle zdejsich diskuteru ateisticke Cesko;-)

Nebojte, vstane novy Janosik a zase je zazene do stredoveku;-)

2 0
možnosti

Kdepak, na zahánění do středověku tu máme imámy. A mám obavy, že pokud se vzdáme svých křesťanských základů, tak vzniklé vakuum vyplní právě oni.

2 0
možnosti

Zkusím odpovědět, tak jak to vnímám já. Žiju s jedním partnerem několik let. Kolem nás se většina hetero manželství a vztahů bohužel rozpadla (našich přátel).

1. Ani jeden z nás nemá zájem o reg. partnerství nebo manželství. Pokud jde o dědictví, tak lze vše vyřešit právně / notářsky. V nemocnici si řeknete komu chcete předat info o vašem stavu atd.

2. Nemáme zájem o adopci ani pořízení dětí s náhradní matkou. To zda bude dětem lépe v homo rodině nebo děcáku, tak to nejsem schopen posoudit. Ale domnívám se, že je lepší žít tam, kde máte budoucnost a to děcák asi není.

3. Jsem jednoznačně pro. V tomto bodě není proč zakazovat. Tak či tak se k tomu dostanou časem někde jinde. A stále platí, co dítěti zakážež, tím víc se o to začne zajímat.

Obávám se, že Slovensko je přesná ukázka toho, jak vypadá stát, kde se vměšuje církev, která hají především své zájmy a využívá svého vlivu na věřící. Strach z toho, že by mohla církev přicházet o vliv a ovečky je asi pro jakoukoliv církev nepěkná představa. A to nemám nic proti věřícím, kteří nechávají druhé, kteří nesdílí jejich názory na pokoji a že jich v ČR znám opravdu hodně.

2 1
možnosti

Víceméně se shodneme.

0 0
možnosti

Absolutne nerozumim, co chteji resit.....asi jsem mdleho rozumu...

1 1
možnosti

Chce to pozitivní přístup. 

Ano

Ano

Ano 

:-P

1 0
možnosti

Jsem si vzpomněl na film Yes Man;-)

0 0
možnosti

Děkuji za přečtení a za reakci.

0 0
možnosti
  • Počet článků 53
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1346x
„Nikdo nemiluje vlast proto, že je velká, ale proto, že je jeho.“
Seneca.

Kratší jednorázové postřehy naleznete na Twitteru:

https://twitter.com/intplogik

Seznam rubrik

Oblíbené knihy