Diskuse

Mýlil jsem se: Vstup do EU byla chyba!

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jak jinak si představujete existenci státu, jehož export je z 80% vázán na Německo, hlavního tahouna EU ? Stačí, aby se Němci rozhodli přestěhovat výrobu automobilů do jiného státu a jsme "v řiti jak Baťa s dřevákama", protože jediné, co u nás zatím funguje spolehlivě, je právě automobilový průmysl. :-/ Tím nechci tvrdit, že bych byl bůhvíjaký eurohujer, ale jiná alternativa pro nás prostě neexistuje. Nejsme ani Švýcarsko, jehož banky jsou tradičně napěchovány penězi, ani Norsko, které nejenže disponuje slušnými zásobami ropy a zemního plynu, ale k tomu všemi vyrábí 99% el.energie ve vodních elektrárnách. :-P

1 1
možnosti

Obchodovat s Německem se dá i bez pitomostí jako je ESM nebo fiskální pakt.

2 0
možnosti

Dotace podporují korupci, podporují zvyšování nezaměstnanosti, křiví ceny- zbytečně zdražují atd. Tolik všeobecně známá fakta pro každého ekonoma i začátečníka. I když na to netřeba studovat ekonomiku-stačí pouhý selský rozum nebo trochu obyčejné logiky. Příjemný den.

2 0
možnosti

Z43d71e29n17a 94K19o92č32í

3. 5. 2014 21:43

Vy se mýlíte neustále !!;-D

2 4
možnosti

J69a55n 22B28u34b46e56n

3. 5. 2014 20:49

Onu v Bruseu vznikající většínu zákonů máme - na rozdíl třeba od Norska - šanci ovlivnit (to, že to neděláme, je věc druhá). Co byste si jako představoval, že budeme druhým Švýcarskem?

4 2
možnosti

Osobně bych upřednostnil, kdyby dostali rozum i občané (a politici) v ostatních zemích EU a EU byla prostě rozpuštěna, případně se transformovala do nějaké přijatelné formy.

Co se týká vstupu - s tím Norskem máte pravdu, ovšem to není argument pro EU, ale naopak proti EU. Švýcarsko? A proč ne?

5 0
možnosti

Jsem na tom stejně. Omlouvá mě jen, že tehdy jsem volil jako mladý prvovolič a jednoduše jsem tehdy nebyl ještě odolný vůči všudypřítomné proEU kampani.

1 0
možnosti

Když nad tím přemýšlím, také to možná byly moje první volby. Bylo mi dvacet...

0 0
možnosti
Foto

I14v25o 14C17i11l93i51c13h

3. 5. 2014 20:22

Je obrovská škoda, že jste ta fakta neviděl (Vy a další, kteří dnes hovoří podobně jako Vy) již tehdy, hlasoval byste možná stejně jako já proti vstupu. Už tehdy byl zcela jasně vidět minimálně alespoň fakt, že EU tvrdě směřuje k socialismu :-/

6 0
možnosti

Ano, je to škoda, že to hodně lidí nevidělo. Jen bych připojil pár poznámek:

1) EU by stejně vznikla, i kdyby občané většinově nesouhlasili. Jen by se změnila taktika propagandy. Stejně jako to probíhá v referendech o evropských otázkách po celé Evropě. Zkoušet, zkoušet, zkoušet znovu, a ono to vyjde.

2) Nemůžeme nikomu zazlívat, že hlasoval pro vstup. Propaganda byla velmi silná a tak se lidé (zejména mladí) nechali unášet na překládaných informacích, místo toho, aby si hledali informace vlastní. Co já vím, třeba bych se nechal unést stejně. Důležité je, že dnes už mnoho lidí chápe, na jakém nedemokratickém principu je EU postavena.

4 0
možnosti