Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jak je to prosté. R^Bohužel nikoliv pro prosté. Karma.

1 0
možnosti
Foto

O23t50a17k10a40r 18S24e95k87l

20. 4. 2014 20:31

Potěšil jste mne , že jste mne uvedl už v titulku blogu:-). Se spoustou jmenovaných věcí souhlasím, ale dovoluji si trochu oponovat. Vaše intelektuálská esej či zamyšlení srovnává současný stav u nás i ve světě s jakýmsi vysněným ideálem , kde se štíhlí opálení , absolutně svobodní obyvatelé procházejí se sbírkou básní pod azurovým nebem , teplota stálá , déšť jen pro zavlažování trávníku.

Trochu jsem to přehnal - co ale chci říci. U nás v českých , moravských a slezských krajích žijeme v největší svobodě , co jsme kdy zažili , ekonomicky jsme na tom opět nejlépe , co kdy bylo. Statistika to prokazuje - i když je to pochopitelně možno zpochybňovat.

Ve srovnání se světem se pohybujeme v 10-ti % zemí s nejlepší kvalitou života ve všech měřitelných kritériích.

Je nesporné , že může být lépe. Doufám , a je to poměrně pravděpodobné , že bude. Nač tedy brečet ?

Když se ptáte v USA , jak se máte , většinou se odpovídá I am fine. U nás : Ani se neptej !:-)

0 0
možnosti

Neodporujeme si. Vím, že jsme na tom nejlépe, co jsme kdy byli. Ale myslím, že k onomu ideálu (tedy co nejsvobodnější společnosti) bychom se měli snažit přiblížit, nikoli vzdalovat. Minimálně proto, že jsme na tom ekonomicky nejlépe a zároveň jsme patrně ekonomicky nejsvobodnější (což by šlo možná zpochybnit odkazem na 19. století, což by si ale také neodporovalo, protože stejně jako v 19. století díky ekonomické svobodě narostlo bohatství, narostlo nyní ze stejného důvodu po pádu komunismu).

Jinými slovy - vím, že jsme na tom dobře. A rád bych, aby to tak zůstalo. Aby jsme se měli ještě lépe. Abychom nedopadli jako občané první republiky (také se měli dobře - pak přišli dvě světové války a následně 40 let totality).

0 0
možnosti
Foto

Tleskám. Jo - a Benu Kurasovi se klaním.R^

4 0
možnosti

J96i74ř11í 83H27o32l38ý

20. 4. 2014 18:10

Svobodu budete mít, myslí si EU i kdybychom vás měli zabít.

2 0
možnosti
Foto

Jen škoda, že Kurase nečetlo před rokem 2003 více lidí.

2 0
možnosti

To nby nemělo cenu. K názoru člověk buď dojde vlastními úvahami a vlastním hodnocením situace, nebo k ní nedojde vůbec. Ty, kteří tu pravdu tehdy neviděli, by nějaká kniha nezviklala. Prozřeli až díky tomu, co EU předváděla.

Já jsem již tehdy hlasoval proti vstupu a dodnes jsem svůj názor nezměnil.

2 0
možnosti
Foto

Souhlasím a dávám karmu.   Myslím si ale, že nastavený trend - neustálé omezování naší svobody ze strany státu, bude i nadále pokračovat.   Svobodu musí lidé pochopit a chtít jí.   Jak řekl Urza v diskuzi pod svým článkem na Mise.cz:

"Lidi lze donutit budovat lepší zítřky v komunismu a socialismu, lze je donutit volit v demokracii, lze je donutit milovat krále či diktátora, ale nelze je donutit žít svobodně, to musejí sami chtít. Když nechtějí a dostanou svobodu, hned se jí zřeknou tím, že si zvolí vládce." 

http://www.mises.cz/clanky/komentare.asp?clanekid=1411#24644    

Doporučuji přečíst článek i diskuzi pod ní.

2 1
možnosti

Jak si představujete,že se budou lidi domlouvat,kudy povede dálnice a kdo to zaplatí ? Zemské stezky řešíval panovník. Teď jsme podle vás jen málo svobodní,ale trasu pro dálnici stejně pořádně stanovit a prosadit nedokážem.

0 1
možnosti

Autor je individualista - ano,někde v ústraní /amazonie/bude svobodný až až.

0 1
možnosti
  • Počet článků 53
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1346x
„Nikdo nemiluje vlast proto, že je velká, ale proto, že je jeho.“
Seneca.

Kratší jednorázové postřehy naleznete na Twitteru:

https://twitter.com/intplogik

Seznam rubrik

Oblíbené knihy