Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Potírání korupce represí a ne odstraňováním příčin (byrokracie, regulace, přerozdělování) je stejné jako bojovat proti nachlazení zabíjením nemocných, místo otužování. Nicméně tohle duševním mrzákům typu autora petice nebo různých Ištvánů a Šlachtů, vyhovuje více

5 1
možnosti
Foto

Zapoměl jste podle mě na jednu zásadní věc.

První kdo podobné výzvy podepíší jsou zpravidla ti, kteří mají "máslo na hlavě" a podepíší zo právě by je nikdo nepodezříval-oni jsou přeci ti kdo bojují proti korupci.

Většina si nepochybně pamatuje jak např. DR. Ráth ve sněmovně označil prakticky celou politickou konkurenci za korupčníky- a všichni víme jak dopadl-přitom nepochybuji, že by ten nesmysl podepsal a ještě by se tím chválil.

Korupce je porušení zákona-pokud někomu nevadí porušit zákon-proč by mu mělo vadit porušit to co podepsal?8-o

2 1
možnosti
JH

J38a39n 94H83a31n35á31k

5. 7. 2014 20:32

Máte nějaké konkrétní důkazy na naše signatáře nebo spekulujete a poškozujete dobrou pověst nevinných?

Mezi našimi signatáři jsou již aktivní oznamovatelé a naopak Rath mezi nimi není. Doporučuji Vám projít si stránky. Hezký víkend.

1 1
možnosti

Soudruhu Hanákovi je prostě líto, že dnes už nemůže být StBákem....

4 1
možnosti

Zákon je vždy nadřazen individuální morálce... ano, část STBáků patrně takto uvažovala (druhá část to brala jako výtah k získání moci).

0 0
možnosti
Foto

Mně přijde docela směšné podepisování nějakého kodexu lidmi, kteří se na korupci přímo podílejí a kteří se dostali na vrchol právě díky tomu že korupci a podvody berou jako běžnou věc své kariéry.

3 0
možnosti

Seznam signatářů jsem zatím nečetl, ale mě by to přišlo logické, nikoli směšné. Je-li někdo ochoten nechat se zkorumpovat a korumpovat, tedy překračovat morální i právní hranice, pak už mu asi falešný podpis nějakého kodexu moc spánku neubere.

2 0
možnosti
PS

Celý tento článek mi připadá jako vysoce účelový, tedy, pokud vůbec má nějaký smysl:

§ 367 Nepřekažení trestného činu

(1) Kdo se hodnověrným způsobem dozví, že jiný připravuje nebo páchá trestný čin vraždy (§ 140),..., přijetí úplatku (§ 331), podplacení (§ 332), ..., a spáchání nebo dokončení takového trestného činu nepřekazí, bude potrestán odnětím svobody až na tři léta; stanoví-li tento zákon na některý z těchto trestných činů trest mírnější, bude potrestán oním trestem mírnějším.

 § 368 Neoznámení trestného činu

(1) Kdo se hodnověrným způsobem dozví, že jiný spáchal trestný čin vraždy (§ 140),... přijetí úplatku (§ 331), podplacení (§ 332), ... a spáchání nebo dokončení takového trestného činu nepřekazí, bude potrestán odnětím svobody až na tři léta; stanoví-li tento zákon na některý z těchto trestných činů trest mírnější, bude potrestán oním trestem mírnějším.

Takže podepsat nepodepsat je irelevantní, zákon mluví jasně.

1 2
možnosti
JH

J36a21n 47H42a87n18á14k

5. 7. 2014 20:00

tak R^ Jednoduše a výstižně.

0 2
možnosti
SB

Kodex bonzáka? Hnus. Sebeprezentace jednoho místního psavce, který dokazuje nám ostatním, že svoboda projevu se dá úspěšně využít i k demonstraci vlastní omezenosti.

5 1
možnosti
MB

T predsa prezentujete vy každým svojim príspevkom ;-)

1 0
možnosti
JH

J40a20n 47H55a97n87á13k

5. 7. 2014 19:17

Díky, že jste si na mě udělal čas v den, kdy jsem napsal kritický článek o panu Machovi, protože se láskou ke Svobodným netajíte, potenciál účelovosti Vašeho článku je zřejmý, ale ponechme jej stranou a k věci.

K věci oznamování. Máme tu zákon a ten nařizuje oznamovat závažnou trestnou činnost, jako je vražda, znásilnění, vlastizrada a mj. i korupce. Víc netřeba dodávat. Jen tlumočím zákon. Stejně tak zákon myslí na morální dilema při oznamování osob blízkých (rodina, přátelé, příbuzní) a každý je od oznamovací povinnosti osvobozen, týka-li trestná činnost osoby blízké a několikrát jsem to ve svých článcích zmínil. Ale neva, postkomunistický syndrom, kdy zapomínáte na základní fakta, že na rozdíl od totality žijeme v právním státe, při aktivní listině práv a svobod a  kdy jsou falešná udání vyloučena, příp. trestána a rovněž máme řadu zákonů na ochranu osobnosti. To vše za totáče nebylo.

K věci samotného kodexu Bonzáka Korupce. A tom, jaká povaha kodex podepsala nemusíte spekulovat, ale můžete se podívat na víc jak padesát osobností české politiky vč. předsedů stran, ministrů, poslanců, senátorů, starostů atd. Předsudky bych ponechal trollům.

Korupce je založena na důvěře a právě veřejně podepsaný kodex tuto důvěru nahlodává. Korupčníci pak logicky mají problém oslovit naše signatáře, protože to, zda si vymýšlí nebo ne, zjistí až ve chvíly, kdy může mít pouta na rukách a policie čerstvé důkazy. Krom toho oznamování je jediná účinná obrana proti korupčníkům a uznal to špičkový a kontroverzní právník z "druhého břehu", pan Tomáš Sokol. Nám jde především o osvětu, protože jak vidno i u Vás, nejen, že neznáte zákony, ale ani základní principy korupce.

Více  zde:

http://janhanak.blog.idnes.cz/c/413345/Tomas-Sokol-klicovy-faktor-odhalovani-a-trestani-korupce.html http://janhanak.blog.idnes.cz/c/412202/Oznamovat-nebo-neoznamovat-korupcniky-aneb-Vzkaz-vsem-srabum.html a samozřejmě na našich stránkách, kde jsou všechny Vaše podněty zachyceny a zodpovězeny. Díky za zájem

0 2
možnosti

Abych byl upřímný, na váš článek o P. Machovi jsem narazil až teď, když jsem si vás znova našel, abych vám případně do diskuze vložil link na svůj blog. Zaváhal jsem právě proto, že poslední článek se týkal P. Macha a dostal jsem obavy, aby to nevyznělo tak, jak jste to pochopil. Jsem tedy rád, že jste můj blog nalezl i bez mého odkazu a děkuji za přečtení.

Co se týká zákonů, ty v tomto blogu neřeším. Formulace "slibuji na svoji čest" se neřídí psaným právem, ale je mu do jisté míry (alespoň pro mě, subjektivně) nadřazena. Zákon výjimky uznává, vy ovšem (dle svého kodexu) nikoli.

2 0
možnosti
MC

Jen ubožák se zaprodá tomuto směšnému aktu.

4 1
možnosti
  • Počet článků 53
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1346x
„Nikdo nemiluje vlast proto, že je velká, ale proto, že je jeho.“
Seneca.

Kratší jednorázové postřehy naleznete na Twitteru:

https://twitter.com/intplogik

Seznam rubrik

Oblíbené knihy