Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

To neni bonzak korupce ale provokater korupce. Ten clovek mi prijde velmi divny. Takovy zapaleny. Takovy jako aktivista. Takovy, ktery bude bojovat za to abyste musel delat neco co nechcete a z ceho nebudete mit zadny prospech.

Ani ja bych nepodepsal.

1 0
možnosti
MC

M81a94r16e87k 93C40o90z98l

6. 7. 2014 12:48

Zcela souhlasím s tím hodnocením pana Hanáka coby naivního idealisty. Bylo by zajímavé vidět, co by dělal pan Hanák, kdyby někoho z těch, co říkají "Jasně, bonznout", načapali s krabicí peněz. Podle mě odpověď vůbec nevypovídá o skutečnosti. I přes mediálně profláknuté téma korupce není morálka v ČR zase tak špatná, bonzování naštěstí přijde spoustě lidí hnusné a vzájemné nahrávání se možná přijde v pořádku Věcem veřejným a Michálkovi, ale normální to není. 

Je úplně jedno, co říká zákon. Zákon povoluje, či zakazuje, ale každý slušný člověk si musí nastavit vlastní pravidla v rámci morální integrity. Pro někoho je problémem potrat, pro někoho třeba držení drogy v množství menším než malém.

0 0
možnosti

Zákon obecně by měl sloužit proti agresi, tedy chránit svobodu, životy, zdraví a majetek jednotlivců. Případně ještě může (po vzoru anglosaského práva) kodifikovat obecně přijaté morální zásady (i když zde jsme na tenké půdě, např. kodifikaci práva islámského bych opravdu nechtěl). Současné zákonodárství tyto principy nedodržuje. 

I přesto by člověk měl zákon respektovat, ovšem nikoli ho brát jako "slovo svaté." Nikdo neví, kdo nám bude vládnout za pár let...

0 0
možnosti
IH

Ten Kodex a jeho autor mi připomínají chování inkvizice nebo senátora McCarthyho, k tomu neznalost zákonů, děs.

5 0
možnosti
JH

J56a70n 85H16a72n31á44k

6. 7. 2014 2:01

Nějaký konstruktivní argument by pane Hlavůňku nebyl? V čem neznalost zákonů, rád se poučím. Děkuji.

0 1
možnosti
JN

Píšete, že si pana Hanáka vážíte, já k tomu nevidím jediný důvod. Pan Hanák všechny oponenty uráží a neváhá jim ani vyhrožovat. Navíc velmi často používá manipulační techniky typu "všichni slušní lidé", "každý rozumný člověk", . . . . A aby toho nebylo málo plete si morálku se zákonem. Morálka a současné zákony nemají vůbec nic společného. I kdyby v zákoně stokrát bylo, že udávat je správné, morální to není a především důsledky legálního a "omluvitelného" udavačství jsou hrůzné, stačí se podívat do historie. Existuje na to takový hezký příklad, pan Hanák by udal jiného člověka za poslouchání zahraničního zakázaného rozhlasového vysílání, protože zákon poslouchání zakazuje a k udávání nabádá. To je neuvěřitelný hnus a člověk hlouběji klesnout nemůže, přesto pan Hanák neváhá a hovoří o ztrátě morální integrity druhých. Pan Hanák je názorově nekonzistentní, chybí mu sebereflexe, libuje si v udavačství a aby toho nebylo málo, vůbec netuší, jakým způsobem vlastně probíhá korupce, přesto neváhá a nabízí na ni recept. Neuvěřitelně tragická figura. A chtěla bych tu "čistou duši" vidět, jak by nekorumpoval, kdyby mu šlo o život a měl by možnost preskočit v pořadníku jiné. :-/

10 0
možnosti
MJ

Hezkou noc.

Přísáhám, že žádného kamaráda , pěstitele mariánky, nemám. A také bych měl problémy takového kamaráda mít. A řekněme hypoteticky, kdybych měl a přišel na to,neměl bych žádný problém ho nabonzovat.S čistým svědomím a s myšlenkou, že jsem měl možnost udělat něco užitečného....

1 0
možnosti
JH

J28a86n 96H90a78n55á29k

6. 7. 2014 0:04

Abych to uzavřel, velmi si cením zdejší diskuze s autorem článku a zejména toho, že i autor by sice kodex nepodepsal, ale v případě závažné korupce by se dle něj zachoval, což považuji nejen za úspěch, ale i první důležitý krok k řešení té nejzávažnější korupce, pokud se mi takto podaří přesvědčit i ostatní. Zejména příznivce Svobodných a i Svobodné, kteří si v projektu vedou nejhůře a tedy tento výsledek určuje, kam mířím své síly.

Doufám, že mě v mých článcích nebude opět někdo obviňovat z ignorace argumentů, neboť zde jsem se věnoval téměř všem, stejně jako ve svých článcích a i možná díky tomu vypadám jako fanatik :))

Každopádně autorovi článku děkuji za plodnou diskuzi a ostatním čtenářům rovněž. Další informace rád poskytnu na emailu.

0 1
možnosti

Také děkuji za diskuzi.

0 0
možnosti
Foto

K tomu co tvrdíte

Cituji odpověď pana macha na vaši otázku z vašich stránek

Volíme b). Kdybych byl úředník a odmítl bych úplatek, nedošlo by a nemohlo by dojít k žádné škodě na majetku státu. Nechci se podílet na policejních provokacích a umělém – pod kontrolou policie – vylákávání úplatku. Kdybych byl občan v kontaktu s veřejnou správou a dostal bych žádost o úplatek, odmítl bych ji. Pro Svobodné je základem jejich protikorupčního programu prevence, tj. zmenšování prostoru, ve kterém může korupce nastávat: Zmenšování rozhodovacích pravomocí státu, rušení nadbytečných úřadů a zmenšování veřejných rozpočtů, a trestání dokonaného okradení státu, nikoli záměru, který nemůže být dokonán. Policii bych korupční jednání oznámil, pokud bych byl jeho svědkem (např. pokud bych byl svědkem domlouvání úředníka a další osoby na okradení státu nebo poskytnutí přednosti před jinou osobou).

vaše hodnocení p. Macha cituji

Pan Mach je ambiciózní a velmi vzdělaný člověk a nepochybujeme, že i on si najde své místo ve vrcholové politice. Nicméně jeho reakce nás vůbec nepotěšila. Za prvé se nám přiznal k budoucímu spáchání trestného činu (§368)

0 0
možnosti
Foto

Samozřejmě vaše tvrzení je zcela scestné už jen proto, že se nelze přiznat k trestnému činu, který ještě nebyl spáchán-vy zcela evidentně ignorujete fakt, že mu nikdo úplatek nabídnout nemusí tím by se spáchání trestného činu vylučovalo.

Dále zcela pomíjíte fakt, že žáddný člověk nemůže dopřdu stoprocentně říct jak s zachová pokud se s tou situací setká ve skutečnosti.

0 0
možnosti
Foto

Každý kdo chce vědět o korupci víc, měl by si přečíst knihu  autorů Pavla Rysky a Jana Průši  s názvem „Korupce: Ekonomie vs. mýty“.    Recenze knihy zde: http://www.mises.cz/clanky/recenze-korupce-ekonomie-vs-myty--1519.aspx

Kniha velmi zajímavě rozebírá možnosti boje proti korupci.

0 0
možnosti

Přidáno do seznamu knih, jež si plánuji přečíst, díky za tip.

0 0
možnosti

Celkem mě baví představa, že někdo jedná s "bonzákem korupce" o nějaké veřejné zakázce nebo kšeftu větším než nákup pěti rohlíků.... ;-D;-D;-D;-D;-D

4 0
možnosti

Myslím, že by to akorát zvýšilo nabízenou cenu. Ale, ostatně, i to se hodí:-/

1 0
možnosti
MB

Pán Hanák, ste v tom svojom ťažení až fanaticky zasiahnutý. Avšak to, čo predvádzajú vaši oponenti, sa vám ani zďaleka nevyrovná ;-)

0 1
možnosti
Foto

pane Béreši-mě nevadí ani tak ten projekt, ale ten fanatismus pana Hanáka-ve stylu kdo nejde s námi je korupčník.

A ač nejsem příznivcem Svobodných tak mi vadí to neustálé jejich napadání

3 0
možnosti
  • Počet článků 53
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1346x
„Nikdo nemiluje vlast proto, že je velká, ale proto, že je jeho.“
Seneca.

Kratší jednorázové postřehy naleznete na Twitteru:

https://twitter.com/intplogik

Seznam rubrik

Oblíbené knihy