Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DM

Kez by to nebyl april ale realita! :-(

1 0
možnosti
Foto

Jenže s krizí neskoncuje ani EU, ani volný trh. Krize má povahu bohužel mnohem hlubší a nikdo si s ní zatím neví rady, ani světoví ekonomové. Ekonomika založená na růstu, půjčování z budoucnosti a zároveň limitovaná planetou Zemí...jednoduchá matematická rovnice. Bohužel. Nemusí mít konečnou teď, ale těch civilizací tu již bylo několik...

0 0
možnosti

Ekonomická krize je té povahy, že omezené zdroje nejsou alokovány efektivně. Efektivní alokaci zdrojů nejlépe zajišťuje právě volný trh, nikoli úředník, který nemůže znát všechny relevantní informace (nosičem informace o hodnotě nějakého statku je právě tržní cena). Půjčování peněz z budoucnosti je výsledkem politiky centrálních bank (tisk peněz) a zákonů na ochranu spotřebitele (bankovního vkladatele) v podobě povinného pojištění bankovních vkladů a záchran krachujících bank (což vede k tomu, že se nikdo nezajímá, do čeho banka peníze, jež jí vkladatel půjčil, vlastně investuje).

0 0
možnosti
Foto

No on to úplně apríl není, do jisté míry skutečně bude EU rozvazovat: Dotkla se vlastních hranic. Doufám, že tedy zůstane jako celek tam, kde má a povolí nekontrolovatelný běh událostí také tam, kde má. Určitě to nebude ideální a bude řada problémů. A euroskeptici budou mít i tak pocit, že je to málo, ale pro mě je v tuto chvíli důležité to, že se pohyb děje a že máme před sebou volby. Pro mě určitě jeden eruoroposlanec, který se ani nehodí do své strany, resp. do žádné strany, je tak svébytný (čehož si všímají i jiní lidé) a pracuje právě na transformaci EU.

0 0
možnosti

Podle chování ve vztahu k Ukrajině a Rusku to spíš vypadá na snahu o expanzi a sjednocení za využití triku zvaného "vnější nepřítel."

0 1
možnosti
MD

To by slo. Za jedna jen Pan Buh, takze pro vas za dve.

0 0
možnosti
JL

Nechce se mi to hledat, ale předpokládám, že autor je členem nebo příznivcem SSO. Jejich články jsou tak zoufale stejné, že to jinak asi být nemůže.

0 2
možnosti

Jenom voličem, ale zvažuji i členství:-)

3 0
možnosti
  • Počet článků 53
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1346x
„Nikdo nemiluje vlast proto, že je velká, ale proto, že je jeho.“
Seneca.

Kratší jednorázové postřehy naleznete na Twitteru:

https://twitter.com/intplogik

Seznam rubrik

Oblíbené knihy