Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PZ

Pro Karla Šindeláře a další: Měsíc po vstupu Wehrmachtu do Rakouska na jaře 1938 se konal plebiscit o "znovupřipojení" Rakouska k Velkoněmecké říši a "kupodivu" za těchto okolností se pro něj vyslovilo 99,73% obyvatel, přetože právě původní návrh plebiscitu vyhlášený kancléřem Schuschniggem rozzuřil Hitlera k nepříčetnosti a byl posledním důvodem, proč Wehrmacht rakouské hranice překročil.

3 1
možnosti

Nebyl jsem tam, nevím, zda šlo o volby svobodné nebo zmanipulované. Nebyl jsem ani na Krymu, to uznávám, ale zatím nic nenaznačuje, že by šlo o zmanipulované volby (až na manipulativní předvolební kampaň, ovšem nemyslím, že ta by to ovlivnila více jak řekněme o nějakých 10procent, kromě toho, každá marketingová kampaň je svým způsobem manipulací).

1 1
možnosti
Foto

Pokud by se Evropě podařilo jakýmisi sankcemi poškodit ekonomiku Ruska, byla by to právě Evropa, která by doplatila na následující masové přesuny obyvatel směrem na západ.

5 0
možnosti

Tohle hledisko jsem ani nedomýšlel, ale také pravda.

0 0
možnosti
Foto

V27í59t 36H26a56s84s64a60n

16. 3. 2014 19:28

Brutálně dobře napsaný článek ve kterém Vám vyčtu jen jediné:

Zapomněl jste v něm uvést Kateřinu Jacques, která si na akci, jako nástroj propagandy, vzala i své děti. Dávám karmu.  R^                                                                                                   VH

3 8
možnosti

Děkuji. Kateřina Jaxques se také ozvala? Už to nestíhám sledovat... ;-)

0 0
možnosti

Putin se bez našich minerálek prostě NEOBEJDE!

Kdežto bez Krymu ano, to je přece jasné každému.

2 0
možnosti

Dobrou analýzu nesmyslnosti podobných sankcí jsem našel, když jsem hledal odkaz na zprávu o případných protiakcích, zasáhne to obě strany a koordinované sankce USA + EU by Rusko opravdu zasáhly, ale nikam by to nevedlo. http://www.patria.cz/zpravodajstvi/2585260/ropne-a-dalsi-zbrane.html

1 0
možnosti
PV

P60a40v42e75l 89V78é83b79r

16. 3. 2014 19:23

Než, milý pane, začnete lkát nad neupřímností různých lidí, tak si laskavě uvědomte, že Rusové de facto obsadili Krym, že se dopustili agrese s velmi, velmi nepovedeným pokusem zakrýt faktický stav věci.

Já to už zažil - a od Rusů - a je mně ta jejich rétorika tak nějak povědomá. Rusové jsou beze sporu agresoři, s tím nic nenaděláte a nijak je neobhájíte.

8 4
možnosti

Agresivní obsazení oblasti, která se v referendu vyjádří 93procentní většinou, že s tím obsazením souhlasí? Ale no tak... I když si nedělám iluze o skutečných motivech Ruska (jde o Sevastopol, ne o krymské Rusy) tak v téhle situaci lze stejně dobře považovat za okupanta Ukrajinu, která nutí Krym setrvávat ve svazku, o nějž nestojí. Jak jsem psal ve svém předchozím blogu, rozhodně nejde o černobílou situaci.

8 3
možnosti
LH

L34i35b40o38r 32H54o84s40a95k

16. 3. 2014 19:20

Putin zastupuje Rusko. Takze v tomto pripade je agresorem, tj. defacto nepritelem, cele Rusko. Kroky je tedy nutne delat proti Rusku jako celku. To neni o tom ze by nam vadil konkretni Voloda, jenom cela takhle situace je na jine urovni nez na urovni jednotlivcu. Takze sorry, ale zakaz vydavani viz komplet pro vsechny je proste OK.

Problem by naopak byl, pokud bychom lustrovali kdo souhlasi s Putinem a toho sem nepustili.

2 1
možnosti

My jsme ve válce s Ruskem? Že ho nazýváte nepřítelem...

4 0
možnosti
  • Počet článků 53
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1346x
„Nikdo nemiluje vlast proto, že je velká, ale proto, že je jeho.“
Seneca.

Kratší jednorázové postřehy naleznete na Twitteru:

https://twitter.com/intplogik

Seznam rubrik

Oblíbené knihy