Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Skutečně pravicového autoritářského režimu bych se neobával. V Portugalsku i přes masivní propagandu levice byl nejvýznamnější osobností dějin zvolen pan profesor Salazar a jeho vláda je považována za zlatý věk Portugalska. V Chile i přes ostrakizaci pana generála Pinocheta i jeho odpůrci uznávají, že současná hospodářská kondice Chile je jeho zásluhou a zásluhou ekonomických reforem, které provedl. 

Ve Španělsku, přes snahu zlikvidovat vše, co by připomínalo pana generála Franca, je pořád pan generál Franco ikonou u podstatné části obyvatel.

2 3
možnosti

Osobně bych se obával jakéhokoli autoritářského režimu, byť následky těch levicových jsou podstatně horší. Lze říci, že levicové nedemokratické režimy jsou spíše totalitní, zatímco pravicové autoritářské.

PS pro diskutující: Hitler byl nacionální socialista, zdůrazňuji, socialista (národní, tedy podobný název jako má u své strany Paroubek), takže k autentické pravici má mnohem dále, než k levici.

2 1
možnosti
MP

Socialistický kapitalismus dělá z tradičního kapitalismu EU. Samé regulace a dotace, křivící ekonomiku, zvyšující cenu i nezaměstnanost a ničící firmy. V státech, kde je svobodná ekonomika, tam se většinou daří. Proto stále ještě, po pěti letech, se ekonomika v EU nezlepšuje a nemůže zlepšovat.

3 2
možnosti
MK

Když se člověk podívá na mapu, tak nejlépe jsou na tom státy jako Singapur. :-)

0 1
možnosti
MP

Vyrábí se tablety a čtečky, vidím to u mnoha mladých každý den. Trh si to žádá. Trh si žádá i gramofony, které jsou opět domy. Nevyrábí se cívkové magnetofony a kazetáky se začínají omezovat, preferují se flashky. Trh si skutečně poroučí. Co si žádá zákazník, to se vyrábí. Pardon kromě zakázaných žárovek, rumu aj. věcí, i o ty je zájem, ale žárovky už se nevyrábí. V socialismu se vyrábělo na sklad, přesto, že o zboží nebyl zájem.

1 1
možnosti

Lze říci, že žijeme ve světě oné tzv. třetí cesty. Něco mezi socialismem a tržním hospodářstvím, pročež lavírujeme ze strany na stranu a občas se vychýlíme jedním směrem (k trhu za M. Thatcherové či R. Reagana, u nás jsme tím směrem šli za Klause) a jindy od trhu (například v současnosti) k socialismu (či nějaké jeho mutaci, jako např. socialismu německého předválečného typu, případně korporativismu, což by asi bylo nejpřesnější vyjádření současného vývoje).

1 1
možnosti
Foto

Standard - nabídka/poptávka. Již neexistuje. Nastoupil diktát trhu. A zcela bez přívlastků. ,,Stopro"%!Základním nástroj pro tento postup však zůstává stále stejný. MANIPULACE. Ale i ta je vlastně spolu s čímsi jiným věčná. Tam je to tak nějak takřka v rovnováze!8-o;-)

1 2
možnosti

Ehm, asi jste na mě moc inteligentní, ale moc jsem vás nepobral.

3 0
možnosti
JH

J80a95n 87H17l15e39d90í66k

10. 11. 2013 15:26

oni tihle jakoby objektivní kritici---  neřku-li vyfešákovaní analytici,- , polovinou duše tíhnou k socializmu ve tvaru lásky, přehnané solidarity a příležitostnému  poklonkování Kremlu. Mistr Rupnik sice si mohl osobně osahat Brežněvovy ideology na všech dílech těla, ale jeho vztah ke třetí cestě k socialistickému blahobytu to zjevně neoslabilo.

4 3
možnosti

Akorát nyní poklonkují Bruselu R^

2 1
možnosti

Nebyl bych tak tvrdý vůči Rupnikovi.

ODS o trhu bez přívlastků jen mluvila, ale ve skutečnosti regulaci vždy považovala za nutnou. Proto ji považuji za stranu levicovou. A nejen pro toto, ale i pro neúctu k přirozeným vztahům a naopak zálibu v sociálním inženýrství. Markantní je to především ve zdravotnictví. Před pár lety mi poslanec Doktor položil otázku: Co vám tak záleží na tom, jestli je ODS pravicová nebo levicová? Tím mne opravdu překvapil.

Václav Moravec nám ukázal graf, jak si stojí v představě občanů strany na škále pravolevé. Občané považují ODS za stranu stejně extremistickou jako KSČM. Mne to nepřekvapuje.

:-)

2 1
možnosti

Jenže právě podobné autority jako Rupnik způsobují, že značná část voličů už ani nezná význam pravicové politiky. Nyní pravici předefinují na odlehčenou verzi sociální demokracie (což se vlastně už stalo) a každý, kdo bude hlásat skutečné pravicové ideály, už nebude ani chápán, protože řadový občan ani nebude rozumět jeho jazyku. Na tom grafu mě dostalo, kolik stran je pokládáno za pravicové. A pořád mi nikdo nevysvětlil, v čem se vlastně liší TOP 09 od ČSSD (kromě církevních restitucí).;-)

3 1
možnosti
JM

Ať lhal nebo ne, co z toho? Proč se tak rozčilujete? Jediný efekt to může mít, že vás z toho klepne...

0 0
možnosti

Tak to zase nehrozí :-)

0 1
možnosti
MP

On myslel "sociálně" tržní, je to socialista. Správný přívlastek je svobodný trh, ten si vždy věděl rady, bez regulací.

2 3
možnosti
ZK

Z52d52e32n80a 67K43o75č50í

10. 11. 2013 14:51

A proč Václav Klaus se naopak pokoušel o zpevnění měny ? Minul na to veškeré zásoby ČNB a stejně to nestačilo. ;-D!!

1 1
možnosti
  • Počet článků 53
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1346x
„Nikdo nemiluje vlast proto, že je velká, ale proto, že je jeho.“
Seneca.

Kratší jednorázové postřehy naleznete na Twitteru:

https://twitter.com/intplogik

Seznam rubrik

Oblíbené knihy