Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

"Stát nemůže nalít do ekonomiky nic, co by tam už nebylo. Umí jen sebrat z jedné části ekonomiky a vložit do druhé. Státní pomoc je jako dávat sám sobě krevní transfuzi z levé ruky do pravé a rozlít přitom polovinu krve na podlahu..."

Peter Schiff

2 1
možnosti

5. 4. 2013 9:06

Klasika - vy si rozkradete dotace a může za to EU a zejména Barroso.

4 5
možnosti

Ehm, já žádné dotace nerozkrádám. Ovšem pokládám je za zlo - ať už jsou rozkradeny nebo ne.To, že jsem rozkrádání zmínil, vychází jenom z české zkušenosti. Pokud by nehrálo roli rozkrádání, tak odstavec, který se jím zabývá, by zněl asi nějak takto: "Na trhu prosperuje firma, která by se v tržním systému vůbec neuživila. Její výsadou totiž není schopnost nabízet spotřebitelům to, co chtějí, za co nejlepších podmínek, ale schopnost prodat svůj nápad úředníkovi. Tato firma zaměstnává spoustu lidí (+ kapitálu), kteří tím pádem nedělají něco jiného. Něco, za co by jim spoluobčané zaplatili dobrovolně."

4 2
možnosti

R^Karma. Je obdivuhodné kam až EU tohoto marxistu vystřelila. To, že se CDU v čele s Angelou Merkelovou naklání doleva naznačuje stoupající zadlužování státu, levicová společenská politika, multikulturní integrační politika, levicová školská politika apod...Ty polibky na veřejnosti před médii tomu dodávají ten patřičný nám známý soudružský punc.

3 3
možnosti

Ale především, na tuhle malou drobnost jste pozapomněl: nejprve musíme do těch pofidérních eurofondů těch deset miliónů napumpovat. Samozřejmě, že Brusel si vezme své výpalné pro desetitisíce pupkatých úředníků a bla bla bla... Nebo si někdo vážně myslí, že se někde za rohem rozdávají peníze zadarmo?

9 4
možnosti

Spíš mi přijde, že to používají k převzetí kontroly nad ekonomikou a k "uplácení" veřejnosti (protože argument "vždyť do nás sypou takové peníze" na řadu lidí funguje). Porovnávat přímé nominální náklady a výnosy je ošemetné, znamenalo by to hodiny studia různých výkazů. Ovšem ty hodiny času nemám:-) Takže byť pravděpodobně máte pravdu, pokládám za lepší útočit na samotný princip "dotační ekonomiky" než na jejich nevýhodnost či nevýhodnost z hlediska kupeckých počtů. Protože v konečném důsledku platí, že je tento argument dle mého názoru irelevantní, protože dotace škodí bez ohledu na to.

3 2
možnosti
  • Počet článků 53
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1346x
„Nikdo nemiluje vlast proto, že je velká, ale proto, že je jeho.“
Seneca.

Kratší jednorázové postřehy naleznete na Twitteru:

https://twitter.com/intplogik

Seznam rubrik

Oblíbené knihy