Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Hloupý a nepraktický článek, v němž autor bojuje s vlastními představami o socialismu. Realita je někde jinde, nutno vycházet z praxe a z toho, že kapitalismus hospodářsky dohrál Rv

4 2
možnosti

Přesně, je nutno vycházet z praxe. Tedy z toho, že dohrál současný etatismus.

0 4
možnosti
VV

Promiňte, ale už ten název je naprostý nesmysl.

5 0
možnosti
Foto

A jaká je u liberálů pojistka, že nedojde k akumalaci kapitálu do úzké množiny rukou? Což se dnes děje a ve svém důsledku vede ke stejnému efektu jako v článku kritizovaný socialismus. Tedy k ovládání většiny menšinou.

7 2
možnosti

Žádnou. Ovšem pokud by tato menšina začala své pozice zneužívat, kdokoli by se jí mohl nepřímo postavit a začít jí konkurovat. Například - monopolista začne prodávat chléb za 100Kč. Kdokoli, kdo umí upéct chléb (třeba jeho zaměstnanci), by to mohl začít dělat. Tisíce lidí by mu začaly konkurovat a monopolista by si mohl svůj chléb naložit.Proto musí i v pozici monopolisty držet ceny (i mzdy) na přijatelné úrovni. Rozdíl by samozřejmě nastal, pokud by byl jeho monopol chráněn státem. Ale to už nejsme u kapitalismu a liberalismu, ale někde u korporátního fašismu.

4 8
možnosti
FS

Po přečtení řádků od pana autora mám pocit,že jeasi člověk z jiné planety.Jsou to jenom kecy,které nemají s realitou nic společného.Jsou to jenom naučené fráze,nepotřebné a zavádějící.

9 5
možnosti

Můžete být konkrétní?

2 3
možnosti
Foto

Koukám, změna. Pořád antikomunisté, a najednou antikapitalisté. Kdo jsou ti antikapitalisti? Prý socialisté a komunisté - ale mně připadá, že ani ti nejsou proti pořádným kapitalistům. Jen proti těm nepořádným.

3 1
možnosti

Jak je poznáte? Jinak, než podle toho, zda uspějí na trhu?

2 4
možnosti
PS

P20a28v43e43l 24S21y86c81h79a

9. 12. 2012 16:28

Já když něčemu nerozumím, tak mlčím a když mám příležitost tak se zeptám. Tŕeba porozumím. Jiní si věci domyslí a vytvoří si fiktivního nepřítele a pak o tom dokonce napíší blog ;-)

2 5
možnosti

Jestli považuje EU, zelené, ČSSD, TOP 09, komunisty, zemědělské dotace či třeba Táňu Fišerovou za fiktivní, pak má váš komentář logiku.

4 4
možnosti
JH

Zaměstnanec je zde vnímán jako suverénní obchodní partner - promiňte,ale to je tak neskutečně naivní, že tomu snad ani sám nevěříte.

8 5
možnosti
  • Počet článků 53
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1346x
„Nikdo nemiluje vlast proto, že je velká, ale proto, že je jeho.“
Seneca.

Kratší jednorázové postřehy naleznete na Twitteru:

https://twitter.com/intplogik

Seznam rubrik

Oblíbené knihy