Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
H

habit-.!..

28. 2. 2012 0:08
... největším nebezpečím...

... pro evropskou, potažmo českou společnost je aktivismus... profesionální aktivisté využívající naivní trouby jako užitečné idioty dokázali dokonale zrelativizovat všechny hodnoty, na nichž stála naše kultura - výsledkem je nástup extrémistů jako reakce na selhávání státu ve stále více oblastech, dnes zejména v bezpečnostní - policie nezasahuje proti pachatelům, ale proti nespokojeným obětem, a tak lidé hledají naději tam, kde by je v normálně fungující společnosti ani nenapadlo hledat - proto ty babičky mávající z chodníku plešatcům, protože policie je neochrán... autor se může přesvědčit, že je to celoevropský trend, a nejlépe je patrný právě tam, kde ideologie militantního multikulturalizmu zapustila nejhlubší kořeny... takže ta černá labuť jste vy. pánové...:-/Rv

2 0
možnosti

KarelSind

28. 2. 2012 16:15
Re: ... největším nebezpečím...

Základní otázkou je: na jakých hodnotách vlastně stojí naše společnost? Tato diskuze mi v naší společnosti hodně chybí, což vede k tomu, že se "našimi hodnotami" ohánějí lidé zaujímající protikladné idee. Pro mě je to např. individuální svoboda a demokracie. Bezpečí vnímám až jako druhotné. To vám paradoxně dokáže lépe zařídit diktatura - alespoň pokud držíte "pusu a krok." Ovšem to je hodně individuální záležitost a souhlasím s tím, že někteří lidé, pro něž je hlavní bezpečí, ho budou hledat u kohokoli, kdo jim nabídne byť i jen jeho zdání.

0 0
možnosti
PDC

Pierre de Croissant

27. 2. 2012 16:02
Asi tak

Máme populaci A a v ní subpopulaci B a subpopulaci C a to v poměru subpopulací B/C = 97/3. Budeme sledovat Pravděpodobnost  výskyt jevu P v obou subpopulacích. Pokud se uvedený jev v obou subpopulacích vyskytuje stejně často, pak platí že B/C =PB/PC = 97/3

Neoficiálně je udávána skutečný výskyt jevu P (pobyt neboli zastoupení subpopulací ve vězení) pro PB/PC = 40/60 .

Porovnáme očekávanou 97/3 a skutečnou 40/60 četnost jevu P  (97/3)/(40/60) = 48,5.

Formulujeme závěr, pravděpodobnost, že náhodně vybraný či na ulici potkaný jedinec ze subpopulace C byl ve vězení je asi 50 větší než u jedince ze subpopulace B.

0 0
možnosti
C

Cynyc_

27. 2. 2012 17:00
Re: Asi tak

Váš výpočet obsahuje podstatnou chybu nevysloveného předpokladu stejné průměrné výše trestu u obou subpopulací, ale jinak je triviální. Spíše by mě zajímalo, proč jej uvádíte, protože s žádným tvrzením v článku není v žádném vztahu - afirmativním, kontradiktivním ani vysvětlujícím.

0 0
možnosti
R

rokara005

27. 2. 2012 2:10
Další kretén,

co staví nacionalismus na roveň rasismu a fašismu. Zbytečné něco psát.

2 0
možnosti
C

Cynyc_

27. 2. 2012 17:04
Re: Další kretén,

Omyl. Autor je staví na roveň v jediném úzkém kritériu, nebezpečnosti pro demokracii. Mýlí se, protože nacionalismus je podstatně nebezpečnější. Větším problémem je, že je pořádně nerozlišuje, a nacionalismus a rasismus používá víceméně jako synonyma, jimiž nejsou.

1 0
možnosti
L

laduk

27. 2. 2012 0:22
hm..

Jedná se o zevšeobecnění. Ale ty raději píšeš o generalizaci a psychologickém vysvětlení ..  to je taaak hloupé

0 0
možnosti
TV

tomtop

26. 2. 2012 21:58
generalizace ?

Mohu generalizovat, že jsou všichni češi potencionální zloději ? Nemohu ... ale nechat někde ve městě nezamčené auto s foťákem na sedačce je jen otázka náhody kdy si toho někdo všimne. nepochybuji o tom, že třetina kolemjdoucích, kteří by to zjistili, by využili situaci a foťák sbalili. Stejně tak nevím, zda rom, který stojí metr ode mne se o něco pokusí, ale vzhledem k počtu krádeží či pokusu o ní jen v rámci naší rodiny (žijící mimo "jejich" území ) se radši hlídám, abych o nic nepřišel. Radši mu tiše ukřivdit , než přijít k dalšímu problému. Nic proti nim, jen je nechci mít za sousedy (chci žít v klidu, čistotě a dobře se vyspat) a nechci je potkávat častěji než 1x za rok (to šimrání v žaludku nemám rád... a zrovna tak strach o své blízké vracející se domu...). Jako skupina mě neznámá jsou nevypočitatelní a nikdy nevíte, zda vás stejně jako jindy v 95 procentech jen minou, nebo si s vámi budou chtít "povídat".

1 0
možnosti

KarelSind

26. 2. 2012 22:08
Re: generalizace ?

Tohle hodně záleží na konkrétní situaci. Ve večerních hodinách v temné opuštěné uličce se jakákoli skupinka (zejména mladších mužů) jeví potencionálně nebezpečná, i když vy sám můžete stejně působit na ně. Stejně tak v tlačenici si hlídám peněženku zcela bez ohledu na etnický původ svých sousedů:-)

1 0
možnosti
K

kobl!zek

26. 2. 2012 21:43
Souhlas.

Bohužel politika pravicových vlád růst fašismu podporuje. Je potřeba někam nasměrovat hněv nespokojených občanů a Rómové se k tomu hodí.

2 0
možnosti

KarelSind

26. 2. 2012 21:58
Re: Souhlas.

Část občanů si ráda na někom vyleje hněv, to je pravda. A vláda s tím nic moc nedělá, ovšem pravda také je, že kromě občasného použití těžkooděnců proti skinům ani nic moc v demokratické společnosti dělat nemůže.

1 0
možnosti
AP

vezouš

26. 2. 2012 21:26
Nelogické

Znám jednoho Čecha zrzka, tedy všichni Češi jsou zrzci. - Tohle je blbost z pohledu člověka, který zná více Čechů a ví, že zrzatých je mezi nimi pouze třeba 5%. Z pohledu člověka, který zná jenom jednoho Čecha to je logický vývod, ovšem je nutno k němu dodat, že zkoumaný soubor (1 Čech) je příliš malý na to, aby to mělo statistický význam.

Když budu znát 10 Čechů, z kterých bude 9 zrzatých, tak je naprosto logické a také správné, abych předpokládal, že většina Čechů bude zrzatých (pokud tam nemám nějaký bias, např. znám těch 9 Čechů z mezinárodního setkání zrzatých). Když můj kamarád bude také znát 10 Čechů, z toho 9 zrzatých, tak mi to dává ještě větší jistotu.

Samozřejmě to neznamená, že každý Čech je zrzatý, ale je jich takových asi hodně.

2 0
možnosti

KarelSind

26. 2. 2012 21:36
Re: Nelogické

Ono právě to, že je to nelogické, jsem se tím snažil říci.

1 0
možnosti
R

radikál

26. 2. 2012 21:24
Nojo...

tak to musí dopadnout, když si někdo plete příčinu s následkem , volně spojuje jevy, které spolu bezprostředně nesouvisí a je z toho guláš , který nakonec nikomu nechutná. Nacionalismus, autore je protikladem multikulturizmu. Takže Vaše zkraktka k rasismu znamená co ? Poruchu analyticko-syntetických funkcí mozku ? Neznalost, nebo snad hloupost ? To jsou řečnické otázky !

1 0
možnosti
S

SYETEY_KOTZOUR_je_v_čistírně

26. 2. 2012 21:23
ano určitá forma měkkého rasismu tu je

a je vcelku pochopitelná. Multikulturní kecy ho ještě zvětšují. Bude-li na problémové lidi tvrdý metr který je srovná do latě buď po dobrém ale bude-li třeba tak i silou. Budu z těch kdo se jich i bude zastávat. Dokud z nich musíme mít strach...lidi je začnou pomalu nenávidět. Mají to sami ve své moci. Češi hlasovali pro superstar Horváta protože nejsou apriori zadní fašisti jak tu naznačujete. Naopak sami prahnou po pozitivních vzorech z rómské komunity. A pokud ji najdou, často to ocení. Žádný fašismus tu nehrozí, spíš šaría :-)

3 0
možnosti

KarelSind

26. 2. 2012 21:32
Re: ano určitá forma měkkého rasismu tu je

Nemyslím, že by Češi byli apriori fašisti. Jen tu prostě roste množina těch, kterým nejsou fašistické myšlenky úplně proti mysli. A to je nebezpečný trend. Osobně věřím, že jde jenom o hlasitou menšinu.

3 0
možnosti
K

kram.bigbloger.lidovky.cz

26. 2. 2012 21:20
Black Swan vs. Grey Swan

Tady se mylite, Taleb popisuje Black Swan jako jev, ktery nelze predem predikovat anebo vypocitat, jako priklad je uvaden 9/11, cerny patek 1987, prestoze teoreticky jste schopen si danou vec predstavit, neni to neco co by v danou chvili existovalo. Tudiz Black Swan, pokud vsak sledujete nejaky predvidatelny trend, je nazyvan Grey Swan, tedy jev lze do urcite miry predvidat. V pripade nacionalismu je to neco, co existuje mnoho let jen to sili, nebo upada, podle stavu spolecnosti, vyvoj lze pomerne dobre popsat. Napriklad korelaci udalosti v Recku - cim hur na tom Recko bude - tim vic se prohlubuje krize Euro - tim vic vznika panika, ze Euro je spatne - coz rika, ze EU je spatna - a jediny logickym vyustenim je proti pol = vlastni mena + vlastni narod. (coz se take v CR deje) tudiz nacionalismu neni Black Swan, je predikovatelny, je Grey Swan.

1 0
možnosti

KarelSind

26. 2. 2012 21:23
Re: Black Swan vs. Grey Swan

Přiznám se, že danou knihu mám sice objednanou, ale ještě jsem jí nečetl. Název jsem použil v jeho v současné době populárním, do jisté míry převzatém, významu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 53
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1346x
„Nikdo nemiluje vlast proto, že je velká, ale proto, že je jeho.“
Seneca.

Kratší jednorázové postřehy naleznete na Twitteru:

https://twitter.com/intplogik

Seznam rubrik

Oblíbené knihy