Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
N

nisanik

15. 5. 2011 13:37
Blud

Blud,blud,blud a zkáza každého státu,takový názor.Viz Francie,Anglie,Německo

0 0
možnosti
H

hafusak2

9. 5. 2011 8:49
Desetitisíce lidí hledají práci,

kterou nemohou najít, neboť prac. místo je blokováno cizincem. Dostávají nějaký čas podporu, pak už nic a jsou odkázáni na pomoc své rodiny. Snížení počtu cizinců může tomuto nešvaru značně pomoci. Nevěřte tomu, že našim lidem se nechce dělat. Ovšem už jsem se vícekráte setkal s praxí, že firma si dá požadavek na Úřad práce, že hledá zaměstnance. Ovšem každý, který se přihlásí je odmítnut s tím, že místo je už obsazeno. Po čase firma sdělí pracáku, že se nikdo nepřihlásil a proto žádá o povolení dovozu cizinců - a je jí vyhověno. Ovšem cizinci pracují za mnohem menší peníze, nežli by museli zaplatit našim lidem. Tohle vidím jako velké svinstvo.Rv

0 0
možnosti
JK

Karoulec

9. 5. 2011 6:49
Pane autore, prosímvás, zastřelte se.

Protože to bylo strašný!

0 0
možnosti
JV

Žadatel

9. 5. 2011 0:31
Šílená myšlenka

Už vidím 10 000 000 pozemšťanů ze všech koutů světa, jak pomáhají modelovat zdejší pracovní trh a následně přichází blahobyt v Česku. Dle pravopisu soudím, že jste mongolský imigrant.

0 0
možnosti
B

bull002@seznam.cz

9. 5. 2011 0:27
To co popisujete,

je možné praktikovat v době konjunktury. V době krize se naopak stát musí od imigrantů a ilegálů distancovat. V opačném případě tím podporuje taková politická hnutí, která nakonec skončí tím, že imigranti a ilegálové budou pozavíráni, vyhnáni, nebo vybiti. Sovnejte si to s nesmylnou podporou nepřizpůsobivých cikánů. Stát tím dosáhl jen toho, že počet lidí, kteří jsou proti nim negativně naladěni stále roste. A třeba i zde bude zaznamenán úspěch, že se do parlamentu jednou dostane strana díky jedinému předvolebnímu bodu - zbavit se cikánů. Stejně tak může vyhrát strana s jediným bodem - likvidace imigrantů. Stát musí balancovat tak, aby tyto strany nedostaly masivnější podporu. Zatím to ale vypadá na to, že je to každému jedno.

0 0
možnosti
RN

Zechazia

9. 5. 2011 0:52
Re: To co popisujete,

Tento clanek je psany pro lidi zijici v Cechach, ale muze to byt idea i pro lidi zijici v emigraci v jinych zemich.

Ja naprikad ziju v Kanade.  Prisel jsem do Kanady kdyz mela nedostatek remesliku.

To me radi vzali.  Ted kdyz neni tolik prace, tak me rikaji, ze bych se mel vratit od kud jsem prisel. Beru jim pry praci:(

Kam bych se asi vracel po 20 letech:-/ Takze zustavam a jen doufam ze me v praci "nenatlucou";-)

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

8. 5. 2011 22:48
dobře...

Jenže řekněme si otevřeně... 1 člověk přibude na pracovní trh... kolik lidí bude třeba na to aby jeho poptávka byla uspokojena?

Díky dnešním technologiím je to půl jiného pracujícho. Tzn ten člověk přínesl na trh polovinu práce navíc kterou ve výsledku nikdo nepotřebuje.

(Proto roste počet státních =uředníků... stát se zoufale snaží zaměsnávat lidi kteří jsou k ničemu a bez kterých by se valná většina ostatních snadno obešla)

0 0
možnosti
U-UV

Urb - Uničtoženie vraga

8. 5. 2011 22:33
Tu šílenou gramatiku už řešili diskutující nížeji

Já tedy už jen o nesmyslnosti autorovy úvahy. Ukrajina si na náš úkor vyváží svou nezaměstnanost, čím je to pro nás výhodné? Vydělanými penězi živí rodinu doma, do oběhu se tedy u nás nedostávají. Za každého z nich dostává jeden náš nezaměstnaný podporu. S jejich nádeníky se k nám pašuje i jejich zločinnost. Nevím, na kolik nádeníků jeden mafián, ale nějaké procento to je.

0 0
možnosti
MK

Bob-an

9. 5. 2011 0:18
Re: Tu šílenou gramatiku už řešili diskutující nížeji

Nevím jestli si pamatujete situaci před cca 3mi lety, to bylo prakticky nemožné sehnat jakéhokoli zaměstnance na cokoli i když se k nám dovážela pracovní síla po desetitisících - a přesto byla 5% nezaměstnanost..... tzn s dnešní 7,5% nezaměstnaností zas tolik lidí co touží sehnat práci a nedaří se jim to není....

0 0
možnosti
JD

Krokodyl1

8. 5. 2011 21:43
Drobný detail

oni zde až zas tak moc neutrácí, spíše podporují rodiny doma a šetří. Čímž určité hodnoty bez náhrady "stěhují ven".  A mimochodem - než začnete vymýšlet ekonomické teorie, tak se naučte pravopis.  :-P

0 0
možnosti
JD

Judge Dredd

8. 5. 2011 21:25
???

Co je to za snůšku blábolů?!

ad 1 - pokud místo mne pracuje někdo jiný a já nemám práci, tak jsem logicky na pracáku. Ten někdo jiný zde většinou neplatíé daně ani sociálku, a pokud ano, tak v minimální mzdě - vše ostatní je načerno.

ad 2 - pokud vím, tak za těch 20 let se tady vystřídalo kolem 2,5 mil. cizinců (Ukrajina, Slovensko apod.) a z nich tady zůstalo tak 0,001% a to ještě pochybuji u 99% z nich o daňovém domicilu.

ad 3 - jejich nabídka je taková, že makají za opravdu minimální mzdy, za které zdejší člověk prostě nepřežije... a to nemluvím o skutečnosti, že 99% těchto prací cizinců je novodobá otročina.

Stát se tomu jenom směje, a my všichni platíme jak rozkrádačky, tak nezaměstnané, tak i tu skutečnost, že někdo, kdo tady dělá načerno nebo v tzv. šedé zóně neplatí daně vůbec nebo minimum... neřku-li prokazatelná zvýšená kriminalita (ať na jejich občanech, nebo na občanech místních) VŠE JE SVINSTVO.

0 0
možnosti
N

nesher

8. 5. 2011 21:38
Re: ???

Nesmysl, většina imigrantů tu pracuje ve stavebnictví, v uklízecích firmách atp. Tj. ve špatně placených oborech v nichž místní nechtějí pracovat, je to moc práce za málo peněz. Vyhnání emigrantů by se některé oboro prakticky zastavily a stouply by ceny.;-)

0 0
možnosti
PKL

Politicky korektní lež

8. 5. 2011 21:21
no otázkou ovšem zůstává

kolik zboží které nakoupí ten imigrant je skutečně vyrobeno u nás. Potom taky kde to zboží nakoupí. velké obchodní řetězce jsou zahraniční.

Další věc je, že když místo toho cizince někdo nepracuje u nás, tak mu stát většinou vyplácí nějakou podporu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 53
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1346x
„Nikdo nemiluje vlast proto, že je velká, ale proto, že je jeho.“
Seneca.

Kratší jednorázové postřehy naleznete na Twitteru:

https://twitter.com/intplogik

Seznam rubrik

Oblíbené knihy